Elverland - honningsnitter
Links til sektionerne:
Forside
Opskrifter
Jul
Rejsebeskrivelser
Hverdag
Rørekager
kanelkage
Appelsinkage
Brownies
Chokoladekage
C- med rødbeder
Choko+nøddek.
Honningkage
Honningsnitter
Rørekager div.
Safrankage
Sandkage
Astas sandk.
Sirupslagkage
Squashkage
Kategorier
rørekager
gærdej
visitkager
småkager
fyld - pynt
retter
desserter
drikkevarer
tilbehør
diverse
spar tid
Honningsnitter
500 gr. honning
1 æggeblomme
500 gr. mel
1 tsk. kanel
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. muskat
1/2 tsk. nelliker
1/2 tsk. allehånde
1/2 tsk. ingefær
1/2 tsk. natron
2 tsk. hjortetaksalt
Endvidere
appelsinmarmelade
200 gr. chokolade
Smelt honningen og lad den svale af.
Rør æggeblommen i. Bland alle krydderierne i melet. Rør det sammen med honning og æg.
Æt dejen sammen. Del den i 5 portioner og rul hver i 40 cm. lange stænger. Læg dem på smurte badeplader og bag ved 180 grader i 20 minutter.
Pak stængerne i et klæde og lad dem ligge til de bliver bløde - ca. 14 dage.
Flæk stængerne og smør dem med et tykt lag appelsinmarmelade.
Læg dem sammen og kom smeltet chokolade over. Skær dem i passende snitter. Læg dem i kagedåsen. De smager bedst, når de har trukket endnu 14 dage.