Denne opskrift er LÆKKER - simpelthen, andre ord kan ikke beskrive den.
Jeg har lavet den mange gange og den er god hver gang, af hensyn til
rødbederne kan den kun laves i rødbedesæsonen, men så må man glæde sig
til den sæson kommer.
200 gr. rødbede
1/2 dl. piskefløde
200 gr. mandler
200 gr. mørk chokolade, gerne en god med mere end 70% cacao.
200 gr. smør
250 gr. sukker
6 æggeblommer
50 gr. hvedemel
6 æggehvider
smør og rasp til formen
Forvarm ovnen til 150 grader varmluft eller 160 grader i alm. ovn.
Pak rødbeden ind i aluminiumsfolie og bag den mør i ovnen i ca.
halvanden time. Gnub skrællen af den. Blend rødbeden til puré sammen med
piskefløden i en food processor eller en blender.
Smør en springform (24 cm. i diameter) og drys med rigelig rasp til det
sidder fast på bund og sider.
Skold, smut og hak mandlerne fint i en mandelkværn eller i en food
processor. Hak chokoladen og smelt den i en skål i vandbad.
Pisk smør og halvdelen af sukkeret hvidt og luftigt. Kom æggeblommerne i
en ad gangen. Tilsæt den smeltede chokolade under piskning. Kom derefter
rødbedepuréen, mandlerne og til sidst hvedemel, der sigtes i.
Pisk æggehviderne halvstive. Kom resten af sukkeret i og pisk dem stive.
Vend lidt af hviderne i dejen og vend forsigtigt resten i.
Kom dejen i formen og bag kagen i ca. halvanden time til rå dej ikke
længere hænger fast på en kniv der stikkes ind i midten af kagen og
trækkes ud.
Servér kagen let eller helt afkølet, gerne med flødeskum eller med
softice.