Rørekager















Chokoladekage med bagte rødbeder
Denne opskrift er LÆKKER - simpelthen, andre ord kan ikke beskrive den.
Jeg har lavet den mange gange og den er god hver gang, af hensyn til rødbederne kan den kun laves i rødbedesæsonen, men så må man glæde sig til den sæson kommer.

200 gr. rødbede
1/2 dl. piskefløde
200 gr. mandler
200 gr. mørk chokolade, gerne en god med mere end 70% cacao.
200 gr. smør
250 gr. sukker
6 æggeblommer
50 gr. hvedemel
6 æggehvider
smør og rasp til formen


 Forvarm ovnen til 150 grader varmluft eller 160 grader i alm. ovn.

Pak rødbeden ind i aluminiumsfolie og bag den mør i ovnen i ca. halvanden time. Gnub skrællen af den. Blend rødbeden til puré sammen med piskefløden i en food processor eller en blender.

Smør en springform (24 cm. i diameter) og drys med rigelig rasp til det sidder fast på bund og sider.

Skold, smut og hak mandlerne fint i en mandelkværn eller i en food processor. Hak chokoladen og smelt den i en skål i vandbad.

Pisk smør og halvdelen af sukkeret hvidt og luftigt. Kom æggeblommerne i en ad gangen. Tilsæt den smeltede chokolade under piskning. Kom derefter rødbedepuréen, mandlerne og til sidst hvedemel, der sigtes i.

Pisk æggehviderne halvstive. Kom resten af sukkeret i og pisk dem stive. Vend lidt af hviderne i dejen og vend forsigtigt resten i.

Kom dejen i formen og bag kagen i ca. halvanden time til rå dej ikke længere hænger fast på en kniv der stikkes ind i midten af kagen og trækkes ud.

Servér kagen let eller helt afkølet, gerne med flødeskum eller med softice.