3 æg piskes med
375 gr. sukker.
225 gr. smeltet margarine blandes i
2 1/4 dl. mælk.
3 spsk. kakao
3 1/2 tsk. bagepulver
1 spsk. vanila blandes sammen med
340 gr. mel.
Margarine/mælk og mel mv. blandes skiftevis i
sukker/æggemassen.
Hældes i en lille bradepande og bages 25-30 min ved 200 grader.
Pynt:
200 gr. flormelis
1 spsk. smeltet smør
1 dl. vand
1 spsk. kakao og
1 spsk vanila.
Røres sammen og smøres ovenpå kagen når den er afkølet.
OBS!
Denne opskrift bruger jeg ofte som en "kombi-kage" dvs. at jeg
bager en dobbeltportion i en stor bradepande foret med bagepapir.
Når kagen er bagt og kølet af, skærer jeg kagen ud i tre lige store
stykker.
Det første stykke dækker jeg med almindelig glasur hvid og/eller brun
samt krymmel.
Det andet stykke - hvis det skal bruges samme dag - flækker jeg og
lægger sammen med en blanding af flødeskum (af 2 1/2 dl. fløde) og
smeltet nougat (200 gr.).
Blandingen kommes ovenpå og imellem lagene. Det er en meget lækker kage,
men den skal helst spises samme dag.
Det tredje stykke. Som nr. 2 flækkes det og lægges sammen med en
smørcreme bestående af: flormelis, smør og mandelessens. Hertil bruges
en mørk glasur hvori der er tilsat en teskefuld mandelessens.