Chokolade- og kokosis (6 personer)
100
gr, ren mørk blokchokolade
2 æggeblommer
2 dl. piskefløde
2 æggehvider
1 1/4 dl. sukker
1 dl. kokosmel
Til
pynt
Mandariner i både el. syltet appelsinskal, et par blade
citronmelisse
1.
Smelt chokolade over vandbad og rør æggeblommerne i, én ad gangen.
2.
Pisk fløden til skum og bland et par skefulde i chokolademassen,
så konsistensen bliver mere flydende.
3.
Pisk æggehviderne meget stive og tilsæt sukkeret, lidt ad gangen,
Fortsæt piskningen, til dejen er blank og sej.
4.
Bland chokoladen i æggehviderne sammen med kokosmelet og resten af
flødeskummet.
5.
Hæld blandingen i en form og frys den til is. Rør jævnligt i den
første time for at undgå "nåle".
6.
Tag isen ud af fryseren i god tid, inden den skal anvendes.
Skiv den med en varm ske op i portionsglas og pynt med uskårne,
friske frugter eller syltet appelsinskal samt et blad
citronmelisse.
Slut eventuelt af med et drys kokos, ristet et par minutter på en
tør pande.