Baklava
En kage fra Balkan og Mellemøsten. Sød og anderledes. 12 stykker bliver
der ud af denne portion.
1 rulle fillodej
100 gr. smør
Fyld
200 gr. hakkede valnødder
200 gr. hakkede mandler
2 1/2 tsk. kanel
Honninglage
1 1/2-2 dl. honning
2 dl. vand
skal fra 1/2 citron (usprøjtet)
skal fra 1/2 appelsin (også usprøjtet)
1 spsk citronsaft.
En firkantet bageform (ca. 22 x 18 cm) dækkes med bagepapir.
Fillodejen klippes i 16 ruder på størrelse med formen.
Smørret smeltes
En rude fillodej lægges i bunden af formen og pensles med smeltet smør.
En rude lægges over, også den pensles med smør.
Drys et tyndt lag nødder på det dobbelte lag fillodej.
Nu fortsætter man med et enkelt lag fillodej, smeltet smør og et tyndt
lag nødder.
Processen gentages, indtil der er to ruder og lidt smør tilbage.
En rude fillodej lægges på nødderne og pensles med det sidste smør.
Kagen skæres forsigtigt i 12 firkanter, uden at det nederste lag filodej
skæres igennem.
Kagen bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Alle ingredienser til lagen kommes op i en gryde og koges op.
Lagen afkøles, imens kagens bages.
Den nybagte kage overhældes med lagen og får lov at sætte sig i et
parimer.
Kagen er også god dagen efter.