Appelsinkage
250 gr. mel
250 gr. smør eller margarine
200 gr. sukker
4 æg
4 spsk. orangemarmelade
1 tsk. bagepulver
saft af 2 appelsiner, 75 sukker
Smørret blødgøres uden at smelte det, til en konsistens som mayonnaise.
Rør smør og sukker godt sammen.
Rør æggene (disse må ikke tages direkte fra køleskabet) i et ad gangen.
Bland mel og bagepulver og vend det i dejen sammen med oragemarmelade.
Kom dejen i en springform og bag kagen i ca. 45 minutter ved 175 grader
på nederste ovnrille. Lad kagen køle af på en bagerist i formen.
Kog en lage af appelsinsaft og sukker og afkøl den. Hæld appelsinlagen
over kagen og lad den stå, til lagen er trykket helt ned.
Sigt flormelis over.
Dejen kan også deles i flere portioner og bages i linseforme eller
engangsorme af papir. Bagetiden er så 15-20 minutter afhængt af formenes
størrelse