Kanelfingre
Konfekt, der ligner småkager.
200 gr. valnødder
200 gr. sukker
1 1/2 tsk. stødt kanel
2 knsp. stødt nellike
1 lille æg
evt. 100 gr. overtrækschokolade
Mal valnødderne fint og bland dem med sukker, kanel og nellike. Rør lidt
sammen pisket æg ad gangen i og ælt massen sammen som en dej. Udrul den
på et stykke flormelis bagepapir (med klar folie henover) til en ca. 1
cm. tyk rektangulær plade.
Skær den i fingerlange og fingertykke strimler og flyt dem med en
paletkniv over på bagepapir på pladen. Bag "fingrene" i en 150 grader
varm ovn i 10-12 minutter - til de er tørre (og lyse).
Lad dem afkøle let på pladen og tag dem forsigtigt af med paletkniven.
Lad kagerne blive kolde på en bagerist. Dyp "fingrene" evt. halvt i
smeltet chokolade og opbevar konfekten i en tæt dåse, når overtrækket er
stivet.