Flødeboller
2 (salmonellafri) æggehvider
100 gr. sukker
1 tsk. vanilla
ca. 75 gr. mørk chokolade
1 tsk. palmin
evt. lidt kokos til drys
12 stk. kræmmerhuse
Chokolade og palmin (kan evt. udlades) smeltes sammen i vandbad i en
lille skål.
Kræmmerhusene pensles indvendigt med den flydende chokolade.
Æggehvider, sukker og vanilla blandes i en rundbundet skål, der kan
tåle varme. Skålen anbringes over vandbad og massen piskes, indtil den
er blevet hvid, fast og luftig. Beregn ca. 5 min.
Fordel massen i kræmmerhusene ved hjælp af en sprøjtepose med takket
tylle. Sæt vaflerne i køleskabet, indtil de er gennemkolde. Dyp de
fyldte vafler i smeltet chokolade, og drys dem evt. med kokosmel.
OBS
Hvis vaflerne skal spises med det samme, behøver man ikke pensle dem
indvendigt med chokolade, men skal de stå et par dage, bliver de
bløde, hvis man springer penslingen over. - Jeg har dog endnu ikke
oplevet at de har stået et par dage