Daim
Daim ca. 40 stk.
100 gr. mandler
100 gr. smør
225 gr. sukker
1/2 dl. sirup
150 gr. flødechokolade med hakkede nødder
Smut og hak mandlerne meget fint, evt. i en blender eller foodprocessor.
Bland smør, sukker og sirup i en tykbundet gryde og kog det i 10-15
minutter til blandingen er lidt mere end gyldenbrun (har du et
termometer, skal det vise ca. 150 grader)
Tilsæt mandlerne og kog det yderligere i 3-5 minutter.
Fold en kant hele vejen rundt på et stykke bagepapir, så det måler ca.
20 x 20 cm. Hæld den varme karamelblanding ud i formen. Afkøl det, til
det er godt og vel halvstift, og skær det i aflange stykker med en skarp
kniv.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn. Pensl et pænt tykt
lag på hvert stykke. Opbevar konfekten koldt.