Sprøde linser med nøddefyld
Dej:
125 gr. mel
75 gr. smør eller margarine
45 gr. flormelis
3/4 spsk koldt vand.
Fyld:
1 dl. piskefløde
50 gr. smør
2 spsk. honning
1 spsk. sirup
100 gr. sukker
100 gr. nøddekerner (hele hassel- eller valnøddekerner, smuttede,
snittede mandler, pinjekerner, chashewkerner, evt. en blanding)
Smuldr mel, fedtstof og flormelis sammen og saml blandingen med vand til
en glat dej. Lad den hvile koldt i et par timer eller til næste dag.
udrul dejen 2-3 mm tykt og beklæd linseforme med små stykker dej. Stil
formene i køleskabet, mens fyldet laves.
Bland fløde, smør, honning, sirup og sukker i en gryde, bring blandingen
i kog og lad den småkoge i ca. 6 minutter. Rør de groft snittede nødder
i den tyknede masse og fyld linseformene 3/4 op med nøddekaramellen. Bag
kagerne ved 200 grader i 15-18 minutter og lad dem blive kolde på en
bagerist. Fyldes stivner under afkølingen.