Pærer i svøb
3 modne spisepærer
saften af en citron
1 optøet, men stadig kold, udrullet plade butterdej
1 glas chokoladesmørepålæg
1 æggeblomme
1-2 spsk. kaffefløde
Pynt
1 spsk flormelis og et par blade citronmelisse
1.
Skræl pærerne, hvis de er tykskallede, del dem midt over og fjern
kernehuset.
Skær pærehalvdelene i skiver således, at de stadig hænger sammen i den
ene ende, og bred dem forsigtigt ud i viftefacon.
2.
Pens med citronsaft.
3.
Skær butterdejspladen i 6 lige store firkanter. Rør chokoladepålægget
sammen med æggeblomme og fløde til en fast creme. Fordel cremen
midt på firkanterne således, at der bliver en bred "cremefri" kant
udenom.
4.
Læg pærevifterne på og fold dejkanten op.
Bages i en 200 grader varm ovn i ca. 15 min. Tages ud, drysses med
flormelis og pyntes med et lille blad citronmelisse.
Serveres evt. sammen med blød vanilleis.