Tærtebund:
250g mel,
150g blødt smør,
90g flormelis
35g hele afskallede mandler - blendet til fint mandelmel,
2 æg,
½ stang vanille,
½ tsk salt
Smørret piskes hvid i en skål. Tilsæt flormelis, vanille, salt og
mandelmel. Æg røres i. Melet sigtes og æltes hurtigt i. Pakkes i et
stykke klæde og lægges på køl i 12 timer (kan fryses). Tages ud af
køleskabet 1 time før udrulning.
Formen beklædes med den udrullede mørdej og hviler så 30 minutter på
køl. Kanten skæres til og bunde prikkes med en gaffel.
Beklæd toppen af tærteformen med bagepapir og fyld hele fladen med salt,
tørrede bønner eller lignende.
Bages v. 170°C i 20 minutter. Derefter tages tærtebunden ud, og ovnen
skrues op på 200°C. Tærtebunden afkøles.
Den finthakkede chokolade smeltes (max 55°C). Æggene piskes sammen
i en røreskål. Mælk og creme fraice koges op med vanillekorn, og piskes,
meget lidt ad gangen, ned i æggene. Sigtes og blandes med den let
afkølede chokolade.
Massen fyldes i tærteformen som sættes i en forvarmet ovn på
200°C. Ovnen slukkes øjeblikkeligt. Lad tærten stå i ovnen i ca. 60
minutter og afkøl den derefter.
Lidt lys eller mørk chokolade, høvlet med en kartoffelskræller
eller en osteskærer, anrettes i stor stil på toppen. Drysses med
flormelis.