Æblebund
450 gr. æblebåde
65 gr. smør
80 gr. hasselnødder
30 gr. rosiner
15 gr. vanillesukker
100 gr. rå marcipan
Lidt knust kanel
Nougatmasse
100 gr.
60 gr. smør
1 æg
35 gr. hvedemel
Æblebund
skær æblebådene i terninger. Kog dem møre i smør. Kom hasselnødder,
rosiner og vanillesukker i, og kgo det hele ind ved svag varme. Skær
marcipanen i terninger og vend dem i lidt knust kanel. Bland marcipan og
æblemassen sammen, og fordel den i 6-7 små ovnfaste skåle.
Nougatmasse
Bland tempereret nougat og smør med æg og hvedemel og pisk kraftigt i
3-5 minutter. Fordel nougatmassen ovenpå æblerne i skålene. Pynt med
hasselnøddeflager.
Bagetid ca. 20 minutter ved 180 grader.
Tips
Server æble-nougat desserten med rørt is eller flødeskum.