Letsprængt kyllingebryst med grøn sovs og porrenudler (4 personer)
5-8 stk. kyllingebryst uden skind og ben (650-800 gr.)
Lage:
1 1/2 l. vand
125 gr. salt
1 spsk. sukker
1 løg
1 gulerod
1 porre
et par stilke persille
1 tsk. sorte peberkorn
Grøn sovs
200 gr. frisk spinat
siet boullion fra kyllingekødet
2 spsk. med
40 gr. smør
1 dl. piskefløde
Porrenudler
250 gr. fuldkornsspaghetti
1 porre med så megen grøn top som muligt
Giv vand, salt og sukker et opkog og lad lagen blive
kold. Læg kyllingekødet i saltlagen og lad det trække i køleskabet i
6-10 timer (store bryststykker skal ligge længst i lagen).
Hak de rensede grønsager (løg, gulerod, porre) groft
og læg dem i en sauterpande, tilsæt persille og peberkorn samt så meget
vand, at det lige dækker grønsager (4-5 dl), og bring det i kog. Læg de
afdryppede kyllingestykker på grønsagerne, dæmp varmen til minimum og
lad kødet simre mørt under låg i ca. 20 minutter.
Gør imens klar til sovsen. Kom den grundigt skyllede
spinat 2 minutter i kogende vand, lad den dryppe af i et dørslag, tryk
den fri for væde og hak den.
Forbered også porren til nudlerne. Flæk den på langs
skyl den og skær porrens blade på langs i smalle strimler.
Tag kyllingestykkerne op, pak dem ind i alufolie og
hold dem varme, mens sovsen laves. Smelt smørret, rør mel i, spæd med 3
dl. siet boullion fra kødet samt piskefløde, og lad det koge i 3
minutter. Bland den hakkede spinat i og purer det hele i blenderen. Hæld
den grønne sovs tilbage i gryden, varm op og smag til.
Kog spaghetti som tilbehør, 2-3 minutter før de er
færdige, røres porrestrimlerne i. Lad blandingen dryppe af i en sig og
server den til kødet og den grønne sovs.