En kyllingeret der er nem og kan bruges som gæstemad
Vareforbrug:
2 små kyllinger
smør eller margarine til fadet
Sauce
75 gr. smør eller margarine
75 gr. hvedemel
4 dl. sukke (afkog af ryg og hals)
2 1/2 dl. fløde
salt og peber
saften fra 1 citron
3-4 porrer
500 gr. champignoner (hakkede)
2 bdt. persille
Tilberedningstid: ca, 1 1/4 time heraf ca. 1 time i ovnen.
Ovntemperatur: 225 grader i det første kvarter og 175 grader i de sidste
tre kvarter.
De rensede kyllinger parteres i pæne stykker (ryg og hals tages af).
Kyllingestykkerne lægges i et dybt smurt ovnfast fad. Fadet sættes i en
varm ovn ca. et kvarter, så kyllingestykkerne bliver gyldne på
overfladen.
Saucen bages op med fedtstof, mel suppe og fløde. Den smages til med
salt, peber og citronsaft.
Fintsnittede porrer, hakkede champignoner og hakket persille kommes i
saucen. Den hældes over kyllingerne, og fadet dækkes med låg eller
staniol.
Retten sættes i ovnen og småsnurrer, til kyllingerne er møre ca. 45 min
ved 175 grader.