Fyld/pynt/div.




Græskarkage uden fedtstof

Græskarkage uden fedtstof

220 gr. sukker
4 æggeblommer
1/2 citron (saft og skræl)
1 tsk. kanel
1/2 tsk. salt
130 gr. finthakkede mandler
50 gr. græskarkerner
100 gr. mel
2 tsk. bagepulver
250 gr. revet græskar
4 æggehvider


Sukker og æggeblommerne pisken sammen til massen er lys og luftig.

Skrællen på den halve citron rives fint og røres i æggemassen sammen med citronsaft. Kanel, slat, mandler, græskarkerner, bagepulver og mel æltes med æggemassen til en dej, hvorefter det revne græskar vendes i dejen. Til sidst pisken æggehviderne og røres forsigtigt i dejen. Dejen fyldes i en tærteform (22-24 cm) beklædt med bagepapir, og bages 50 minutter ved 180 grader på nederste rille.

Smager bedst efter 1-2 dage.