Kuvertbrød
30 gr. gær,
2 dl. vand,
1 æg,
100 gr. flødeost, evt. med hvidløg og urter,
1 tsk. salt,
2 spsk. vindruekerneolie,
400-450 gr. hvedemel,
æg til pensling,
hakkede valnøddekerner til pynt.
Rør gæren glat med lunt vand, rør æg og flødeost i og tilsæt
salt, olie og mel.
Ælt dejen godt igennem, form den til en kugle og lad den hæve et lunt
sted i godt 1 time, dækket af et fugtigt viskestykke.
Ælt derefter dejen igennem og form den til boller – mad- eller
kuvertbrødsstrørrelse.
Dæk bollerne med et viskestykke og lad dem efterhæve i ½-3/4 time.
Pensl drys med æg, drys med nøddekerner og bag bollerne i den 200 grader
varme ovn i 20-30 minutter.
Bollerne er fryseregnede.