Gærbrød










Gærbrød diverse


Bagværk     Antal     Mel     Smør     Gær     Mælk     Salt     Sukker     Æg     Bagetid

Franskbrød     1     500 gr.     25 gr     25 gr.     2 1/2 dl. - 3 dl.     1 tsk.      1 tsk.     0     3 kvarter ved ca. 200 gr.

Rundstykker     12     250 gr.     25 gr     12 gr.     1 dl     1/2 tsk.     1 1/2 tsk.     1     12 minutter ved ca. 200 gr.

Flutes     2     250 gr     12 gr.     12 gr.     1 dl     1/2 tsk     1/2 tsk.      1     12 minutter ved ca. 200 gr.

Horn     12     250 gr     50 gr.     12. gr.     1 dl     1/2 tsk     1 1/2 tsk.     1     10 minutter ved ca. 220 gr.

Gifler     12     250 gr     50 gr.     12. gr.     1 dl     1/2 tsk     1 1/2 tsk.     1     10 minutter ved ca. 220 gr.

Tilberedning:

1. stil ingredienserne frem så de får stuetemperatur.
2. lun mælken til den er håndvarm og opløs gæren heri.
3. ælt dejen sammen og lad den hæve til dobbeltstørrelse.
4. form herefter dejen til een eller to kugler alt efter de bagværk du ønsker at lave.

Kilde: Dansk Mel-Central, Odense