Julelikør
Julelikør (likør 80)
giver ca. 1 1/2l
2 appelsiner (usprøjtede)
80 hele kaffebønner
80 stk. sukker (evt. mindre – 40 stk. – likøren kan altid tilsættes
ekstra sukker)
4 vanillestænger
2 flasker brændevin, bedst en neutral som f.eks. Brøndum
1. Vask appelsinerne omhyggeligt og prik 80 huller dybt i dem med en
grov stoppenål – 40 i hver.
2. Læg kaffebønner, sukker og vanillestænger i bunden af et stort
sylteglas og læg appelsinerne ovenpå. Hæld derefter brændevinen ved og
luk sylteglasset hermetisk tæt – enten med syltepapir, plastfilm, låg
eller lignende.
3. Rør forsigtigt af og til i sylteglasset den første dag, til sukkeret
er helt opløst. Og lad det så stå tørt og køligt i 40 dage og trække. Så
kan likøren sies og hældes på en flaske eller en smuk karaffel.
OBS
Anvend fejlfri appelsiner, uden stød eller tryk. Og husk at skolde
sylteglasset og karaflen inden brug.