Forretter



Hovedretter






Kyllingebryst


Letsprængt kyllingebryst med grøn sovs og porrenudler (4 personer)

5-8 stk. kyllingebryst uden skind og ben (650-800 gr.)

Lage:
1 1/2 l. vand
125 gr. salt
1 spsk. sukker

1 løg
1 gulerod
1 porre
et par stilke persille
1 tsk. sorte peberkorn

Grøn sovs
200 gr. frisk spinat
siet boullion fra kyllingekødet
2 spsk. med
40 gr. smør
1 dl. piskefløde


Porrenudler
250 gr. fuldkornsspaghetti
1 porre med så megen grøn top som muligt


    Giv vand, salt og sukker et opkog og lad lagen blive kold. Læg kyllingekødet i saltlagen og lad det trække i køleskabet i 6-10 timer (store bryststykker skal ligge længst i lagen).
    Hak de rensede grønsager (løg, gulerod, porre) groft og læg dem i en sauterpande, tilsæt persille og peberkorn samt så meget vand, at det lige dækker grønsager (4-5 dl), og bring det i kog. Læg de afdryppede kyllingestykker på grønsagerne, dæmp varmen til minimum og lad kødet simre mørt under låg i ca. 20 minutter.
    Gør imens klar til sovsen. Kom den grundigt skyllede spinat 2 minutter i kogende vand, lad den dryppe af i et dørslag, tryk den fri for væde og hak den.
    Forbered også porren til nudlerne. Flæk den på langs skyl den og skær porrens blade på langs i smalle strimler.
    Tag kyllingestykkerne op, pak dem ind i alufolie og hold dem varme, mens sovsen laves. Smelt smørret, rør mel i, spæd med 3 dl. siet boullion fra kødet samt piskefløde, og lad det koge i 3 minutter. Bland den hakkede spinat i og purer det hele i blenderen. Hæld den grønne sovs tilbage i gryden, varm op og smag til.
    Kog spaghetti som tilbehør, 2-3 minutter før de er færdige, røres porrestrimlerne i. Lad blandingen dryppe af i en sig og server den til kødet og den grønne sovs.