Visitkager












Sprøde linser med nøddefyld


Dej:
125 gr. mel
75 gr. smør eller margarine
45 gr. flormelis
3/4 spsk koldt vand.

Fyld:
1 dl. piskefløde
50 gr. smør
2 spsk. honning
1 spsk. sirup
100 gr. sukker
100 gr. nøddekerner (hele hassel- eller valnøddekerner, smuttede, snittede mandler, pinjekerner, chashewkerner, evt. en blanding)


Smuldr mel, fedtstof og flormelis sammen og saml blandingen med vand til en glat dej. Lad den hvile koldt i et par timer eller til næste dag. udrul dejen 2-3 mm tykt og beklæd linseforme med små stykker dej. Stil formene i køleskabet, mens fyldet laves.

Bland fløde, smør, honning, sirup og sukker i en gryde, bring blandingen i kog og lad den småkoge i ca. 6 minutter. Rør de groft snittede nødder i den tyknede masse og fyld linseformene 3/4 op med nøddekaramellen. Bag kagerne ved 200 grader i 15-18 minutter og lad dem blive kolde på en bagerist. Fyldes stivner under afkølingen.