Rørekager















Honningsnitter
500 gr. honning
1 æggeblomme
500 gr. mel
1 tsk. kanel
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. muskat
1/2 tsk. nelliker
1/2 tsk. allehånde
1/2 tsk. ingefær
1/2 tsk. natron
2 tsk. hjortetaksalt

Endvidere
appelsinmarmelade
200 gr. chokolade


 

Smelt honningen og lad den svale af.

Rør æggeblommen i. Bland alle krydderierne i melet. Rør det sammen med honning og æg.

Æt dejen sammen. Del den i 5 portioner og rul hver i 40 cm. lange stænger. Læg dem på smurte badeplader og bag ved 180 grader i 20 minutter.

Pak stængerne i et klæde og lad dem ligge til de bliver bløde - ca. 14 dage.

Flæk stængerne og smør dem med et tykt lag appelsinmarmelade.

Læg dem sammen og kom smeltet chokolade over. Skær dem i passende snitter. Læg dem i kagedåsen. De smager bedst, når de har trukket endnu 14 dage.