Gløgg
Gløgg - til 8 voksne
2 flasker kraftig rødvin
125 gr. rosiner
2 dl. rom eller cognac
4 spsk sukker
5 st. hel kardemomme
2 tsk. hel kanel (ialt ca. 20 cm)
10 hele nelliker
1 citron
100 gr. mandler
3-4 dl. portvin
1.
Læg alle rosinerne i blød i rom eller cognac aftenen før.
2.
Kom sukker, kardemommekorn, kanel, nelliker, skallen af den skrællede
citron samt en halv flaske rødvin i en gryde, og varm det op til
kogepunktet.
3.
Tag gryden fra varmen, og lad vinen trække i mindst en time.
4.
Skold, smut og hak mandlerne i grove stykker, mens vinen trækker.
5.
Sigt grydens indhold over i en anden gryde, og tilsæt resten af rødvinen
samt portvin, rosiner og de hakkede mandler.
6.
Varm gløggen op til kogepunktet - men lad den endelig ikke komme i kog,
for så fordamper alkoholen.