Julesalat
Ingredienser
2-3 mellemstore julesalat,
2 appelsiner
1/2 japanræddike,
25 g hasselnødder
Marinade:
1/2 appelsin,
1 1/2 dl syrnet fløde 9%
1/2 tsk dijonsennep,
sukker,
salt og peber
Fremgangsmåde
Skær rodstykket af julesalaten og tag nogle pæne blade fra til pynt.
Flæk julesalaten på langs. Skær den lille kegleformet stok for neden fra
og snit salaten på tværs.
Skræl appelsinerne og skær dem i håndfri både.
Læg de hele julesalatblade i bunden af en skål og anret snittet salat,
appelsinbåde,
2 dl. groftrevet japanræddike og hakkede hasselnødder i skålen. Tilsæt 2
-3 spsk. appelsinsaft til fløden og pisk den sammen. Smag til med
sennep, sukker, salt og peber.
Hæld marinaden over salaten kort tid før serveringen.