Tilbehør




Julesalat

Ingredienser 
2-3 mellemstore julesalat,
2 appelsiner
1/2 japanræddike,
25 g hasselnødder


Marinade:
1/2 appelsin,
1 1/2 dl syrnet fløde 9%
1/2 tsk dijonsennep,
sukker,
salt og peber


Fremgangsmåde 
Skær rodstykket af julesalaten og tag nogle pæne blade fra til pynt.

Flæk julesalaten på langs. Skær den lille kegleformet stok for neden fra og snit salaten på tværs.

Skræl appelsinerne og skær dem i håndfri både.

Læg de hele julesalatblade i bunden af en skål og anret snittet salat, appelsinbåde,

2 dl. groftrevet japanræddike og hakkede hasselnødder i skålen. Tilsæt 2 -3 spsk. appelsinsaft til fløden og pisk den sammen. Smag til med sennep, sukker, salt og peber.

Hæld marinaden over salaten kort tid før serveringen.