julepynt

Julepynt

Julekugler.
Decoupage, hvor du klipper ud, limer på og lakerer, er en hyggelig hobby. En polystyren kugle kan du beklæde med glansbilleder eller billeder fra ugeblade. Klip eller skær billederne ud. Lim dem på kuglen med PVA-lim, tæt og gerne lidt ind over hinanden, således at kuglen er helt dækket. Derefter lakeres 4-5 gang med vandbaseret acryllak.
Lakken gør julekuglen blank og holdbar.

Et træ fyldt med.....
Ja, hvorfor ikke finde en stor gren, sæt den i en krukke (inden døre) Sæt en lysekæde på og hæng f.eks. engle, stjerner eller tilsvarende herpå. Hold dig til et emne så vil du finde at du har en smuk enkel udsmykning der kan lyse op i en ellers mørk krog.

Den mere pjankede udgave findes her:www.makestuff.com/candy-topiary.html et bolchetræ. I en pæn urtepotte sættes en kraftig pind, og øverst på denne en rund oasis. Heri stikkes slikkepinde og bolcher (evt. omvikles i cellofan og trådet med en elefantnål). pynt pinden med rød/hvide bånd.

Et aflagt dukkehus
Her er til mange timers leg. Lad børn eller barnlige sjæle finde frem til små ting der sammen kan bruges til at pynte dukkehuset til jul. Mange småting er for gode til at blive kasseret (tandpastatuber er fremragende som urtepotter) aluminiumsholderne fra fyrfadslys kan bruges som gryder, tændstikæsker som kommoder etc.

Har I en togbane i gemmerne?
Kan helt sikkert bruge denne til at opbygge et hyggeligt julelandskab i vindueskarmen eller i et hjørne af stuen.
Det ser hyggeligt ud, når det tøffer rundt med godter og glimmer.

Knallerter (Crackers)
Hvorfor ikke lave dem selv?
Køb igennem små spændende ting der kan kommes ind i selvgjorte knallerter. Disse kan herefter udformes således at de matcher bordet.
Brug tomme toiletpapirruller, køkkenruller eller andet der giver er cylinderform. Beklæd dem med crepepapir/silkepapir etc.

Ved Fred Alous koster "Crackert snaps" - som får knallerten til at give et knald ca. 15 kroner for 24 stk., samme beløb for 12 papirhatte til at komme heri.
Det er gratis at rekvirere en brochure herfra:

Fred Aldouis, 37 Lever Street, Manchester, M1 1 LW
www.fredaldous.co.uk
email: aldous@btinternet.com

Islygter
Fyld vand i en ballon og læg den i fryseren. Når den er gennemfrosset fjernes ballonen og man når man skal gøre plads til et lys, kan man lade vand løbe på det samme område på ballonen indtil hullet er stort nok til lyset.
Hvis man kommer farve i vandet, vil man kunne frembringe de smukkeste kulørte islygter.

"Honningkagehus"
Nå! Det har du heller ikke haft det store held med ;-)
MEN tag en tom æske i størrelsen som en lille skoæske/lommetørklædeholder etc.
Giv børnene en til to pakker kiks (f.eks. grahamskiks der er ret robuste) og brug disse som vægbeklædning (brug lim). Efterfølgende kan man dekorere kiksene med glasur og slik. Til tag kan man bruge vat ovenpå kraftig karton.
Selv om huset ikke kan spises (måske med undtagelse af slikket) giver det et par timers intensiv selvbeskæftigelse.

Kanelfigurer
Opskriften kommer fra http.//holidayorgaizer.com. og jeg vil prøve den den kommende jul:
3/4 kop appelsinjuice
1 kop kanel
bland ingredienserne så konsistensen minder om modellervoks.
Rulles ud til ca. 1 cm tykkelse og skæres ud i de ønskede figurer. Brug evt. et sugerør til at stikke et hul ud til ophængning.
Lad figuren helt igennem - tager 1 til 3 dage.