juletrae

Lidt løse ideer.

Er du blank for ideer til gavegivning især op til jul - så prøv at se længere nede, men hjemmelavede gaver kan for dig være et hyggelige og spændende projekter - men hvordan tror du dine hjemmelavede gaver bliver modtaget? Med fryd eller forfærdelse?

Vil din søster eller svigerinde virkelig påskønne de mange timers arbejde du f.eks. har lagt i et større vægtæppe, hvis gaven ikke lige er hendes smag? Vil du blive skuffet hvis hun ikke finder en hædersplads til det?

Hjemmelavede gaver bør i tvivlstilfælde nok være af en mere beskeden størrelse, f.eks. som bordløbere, bogmærker etc.

Smart gaveindpakning
Gaveposer kan gøre indpakningen lettere.
Ofte kan man købe flotte og holdbare gaveposer - evt. kan de laves selv. Ved indpakning, kan man nøjes med at lade gaven dumpe ned i posen, dækkeden til med f.eks. silkepapir. Evt. kan posen forsegles med gavebånd.
Scented Heart Ornaments (from http://holidayorganizer.com)

1 cup of applesauce
1 1/2 cups of Cinnamon
1/3 cup white crafting glue

1. Mix ingredients and form into a ball. Chill mixed ball for 30 minutes.
note: If mix seens too dry, add more glue until the mix is easy to work with and holds together.
2. Roll out ball on flat surface with rolling pin, then cut with heart shaped cookie cutter.
3. Poke a hole in each heart with straw (for haning) and allow to dry completely.
Drying process takes about 24 to 48 hours
4. Tie a ribbon, rope, string or raffia through hole for hanging.

Lavender Linen Water Recipe
100 drops (5 ml) lavender oil
5 drops peppermint oil (Optional. Used to enhance and freshen lavender fragrance)
1 1/2 fluid oz (45 ml) vodka (highest proof available)
20 oz (600 ml) distilled or still spring water

Blend the essential oils with the vodka in a small glass bowl.
Stir well to amalgamate.
Pour water into a large glass bottle.
Add oil mixture to water.
Please note: The linen water may be cloudy. This is normal and won't stain linen.

Shake bottle before you use it.

http://victoria.women.com/vic/workshop

Trådballoner som pynt
En flot og billig udsmykning kan klares ved at omvikle oppustede balloner med garn der er trykket igennem enten tapetklister eller en lim/vandopløsning. Når klistret/limen er tør punkteres ballon, fjernes og tråd"skelettet" kan evt. sprayes med glitter inden ophængning

"Babyaflægger"
Find det babytøj (kravledragt og bluse samt hue) frem som du oftest har givet din søn/datter på. Find en dukke der passer tøjet, og lad den være en påmindelse om hvor små de en gang har været. Erindringen om deres størrelse er ikke altid så sand som fakta. Men husets børn kan også bruge omsyet børnetøj til Bamse og Dukke Lise.
Lav et hjemmegjort leksikon til det lille skolebarn
Lav en side for hvert bogstav: A - a og sæt jer med tilbudsaviserne og klip og klistr alle de ting ind i kan finde der starter med a. Det er en sjov og hyggelig beskæftigelse. Evt. kan man udbygge projektet ved at klippe prisen ud også og tegne sedler/mønter der skal til for at betale varen.
Genbrug af dukkehuset
Lad dukkehuset blive brugt endnu en gang ved at lade børnene udsmykke det med møbler de selv laver af kasserede hverdagsting (f.eks. er tandpastahætter oplagte som urtepotter, fotos kan bruges som billeder etc.etc. der er mange timers leg i dette projekt.
(Jule-) Breve til familie og venner
Når hukommelsen er blank ved den sjældne brevskrivning, så tag kalenderen til hjælp mange små og store begivenheder er at erindre herfra.
Familiesangbog/Skråååål
Saml de sange (nye som gamle) som familien kan skråle med på i en mappe og lav jeres egen Giro 413, det er alt for sjældent at vi selv synger og det er synd at lade en sådan tradition kun blive brugt d. 24. december.
Eventyrglimmer
1/4 kop aloe vera gel
1 teske glycerin
1/4 tsk. fint polyester glitter - lyserødt og/eller lilla
4 dråber duftende olie (rose/liljekonval eller lign.)
2 dråber rød madfarve
Rør aloe gel og glycerin sammen i en skål. Tilsæt glitter, duft og farve. Hæld massen i en lille bøtte der kan lukkes til når ikke der leges Barbie eller Klokkeblomst.

Bølgeillustrator
Ideen er fundet på en amerikansk side: Find en stor flaske der rummer ca. 2 liter.
Fyld den halvt op med vand der er tilsat (mad)farve. Evt. kan man tilsætte metalconfetti eller glimmer efter smag.
Fyld resten af flasken op med farveløs (mad)olie.
Afslut proceduren ved at komme lim på indersiden af kapslen inden den skrues fast på flasken.
Værsgod at rokke og rulle din egen bølge.

Optændingskogler
Har du stearinstumper, eller brugte og misfarvede lys som du ikke har lyst til at bruge, kan de komme til nytte sammen med kogler du finder i naturen. Smelt stearinen over vandbad i f.eks. en stor konservesdåse.
Store kogler fra fyr er velegnede til projektet, bind en solid væge/snor i stilken på koglen og dyp den ned i den flyende stearin, lad den køle af, gentag evt. behandlingen.
Brug koglen som optænding i pejsen.

Du bliver sikkert populær hos de naboer der har koglerne, de bliver LYKKELIGE for at slippe af med overskuddet.

Dørpynt
En par lange efeuranker, snoet sammen til en cirkel, og evt. påsat en gul kylling til påske, et par røde bær til jul- eller stå helt naturlige bare med bladene er en smuk, enkle og holdbar dekoration til husets dør.
Ryd op
Stress er hverdagens pest. Den stjæler både dit liv og dine penge. Kun ved at sætte dig selv i centrum - uden dog at være egoistisk - kan man yde de optimale for både sig selv og sine omgivelser.
Det kan ikke siges for ofte - men ROD er med til at stjæle energi og giver et positivt afkast. Så ryd op i dit fysiske og psykiske liv, det giver nye kræfter.
Giv dig selv en ny musikalsk oplevelse - lån musik du ikke før har stiftet bekendt skab med, og afsæt en 1/2 time til at lytte - med hele din opmærksomhed og opdag hvorfor musikken er en af verdenens mest varige og værdigefulde skatte.
Sørg for at få søvn nok, også selv om det betyder at du snuppe en kort lur i løbet af dagen - den kan give dig indsatsen mange gange igen.
Skab dig et rum/sted hvor du kan slappe af med dine tanker, tænd et lys, kig på et billede eller andet der giver dig ro i sindet.