kiste

Opbevaring

Julepynt er ofte skrøbeligt og det er ærgerligt at skulle pakke pynt op der har ligget klemt, fugtigt og dermed er beskadiget.

Efterhånden bruges der mange penge på pynt og den er derfor værd at opbevare på en hensigtsmæssig og sikker måde. Har du problemer med fugt der hvor du opbevarer dine juleting?
Så læg nogle poser med silica heri så er du sikker at der ikke kommer en hengemt lugt i kassen.

1.
Lav en kasse - mærket 1. december/åbnes først - der indeholder: julekageforme, gavepapir (husk at pakkeposten til de oversøiske lande har deadline først i oktober), til- og frakort, julekort (måske fra udsalget efter jul sidste år), julebøger og mapper med inspirerende udklip, CD'ere, DVD'ere, videoer, som du har brug for før den øvrige julepynt.
I en kasse med køkkenstel, køkkenpynt etc. kan du også lægge dine juleservice/krus/tallerkner, julegardiner, juleduge, forklæder, håndklæde, viskestykker etc.
Når kassen er tømt - mere eller mindre - , kan du pakke nogle af de daglige køkkenting heri således at dine skabe ikke bliver overfyldte.

2.
Prøv at lave en kasse for hvert rum: stuen, entreen, køkkenet, værelser, samt en med juletræspynt, materialer til dekorationer og adventskransen etc.
Mærk kasserne tydeligt.
På denne måde slipper du for at lede alle kasserne igennem for at finde de materialer du skal bruge som først - f.eks. lysnet/kæder til udendørs brug.

Når du pakker en kasse op, kan du så lægge de nips/lysestager heri etc. der dårligt er plads til i juleperioden når der samtidig er pyntet op med julepynt.

OBS
Metoden flere kasser betyder at du formodentlig skal have flere (mindre) kasser end du plejer, men til gengæld kan du pynte op (og tage samme pynt ned) i et rum ad gangen. Du kan også vælge at pynte lidt eller meget alt efter behov (skal I holde jul hjemme med familien eller er I bortrejst).

3.
Kassen med kageforme, sæsonbetonede udstiksforme, mv. tages frem såfremt man har tid og overskud til at bage ellers ikke! Og dermed ligger der ikke noget og pirker til den dårlige samvittighed.

4.
Hvis der er en eller flere kasser du ikke har pakket op i et par år var det måske på tide at smide dem  ud, eller give dem til genbrug.

 

Opbevaring af julepynten

Hvis du kan få fat i tomme slikbokse er disse en stor hjælp ved opbevaring, de er af plast, er gennemsigtige og nemme at stable. Brug dem med ødsel hånd til opbevaringsopgaver,

Reparationsboks
Sørg for at have en kasse (skotøjsstørrelse) der indeholder de ting ting du har brug for i forbindelse med reparation og opsætning af den skrøbelige julepynt: lim, tape, saks, tråd, satinbånd, ståltråd, tusch etc.

Lysekæder
Vikl lysene omkring et stykke kraftigt karton, pak dem i en plastpose - mærk denne med f.eks. teksten: lys til entreen, lys til bordpynt etc., og læg poserne i en solid kasse - sammen med reservepærerne.

Bånd
Tomme køkkenruller-/toiletruller er godt til at vikle de brugte bånd op på. Glat båndene (stryg dem evt.) og rul dem omkring et rør og afslut med et stykke køkkenrulle, brug kun nåle hvis du er 100% sikker på at der ikke er fugt i opbevaringsrummet, eller ruster nålene og sætter mærker på båndene.

Kranse
Nogle kranse egner sig til at blive opbevaret fra år til år, du kan opbevare dem i en firkantet kasse (som man til tider kan købe via en bager), er der bånd på kransen, så skriv med en guld- eller sølvtusch årstallet for hvornår den har været brugt.

Glaspynt
Sørg for at pynten ikke rasler mod hinanden, brug køkkenrulle til at adskille pynten med.

Papirklip, kravlenisser etc.
Ja, hvis der ikke er for mange, kan de opbevares i A4 kuverter hvori der klippe huller og sættes i en tynd brevordner/ringbind. Husk at skrive på kuverten hvad den indeholder.