Desserter













Æble-nougat dessert

Æblebund
450 gr. æblebåde
65 gr. smør
80 gr. hasselnødder
30 gr. rosiner
15 gr. vanillesukker
100 gr. rå marcipan
Lidt knust kanel


Nougatmasse
100 gr.
60 gr. smør
1 æg
35 gr. hvedemel

 
Æblebund
skær æblebådene i terninger. Kog dem møre i smør. Kom hasselnødder, rosiner og vanillesukker i, og kgo det hele ind ved svag varme. Skær marcipanen i terninger og vend dem i lidt knust kanel. Bland marcipan og æblemassen sammen, og fordel den i 6-7 små ovnfaste skåle.

Nougatmasse
Bland tempereret nougat og smør med æg og hvedemel og pisk kraftigt i 3-5 minutter. Fordel nougatmassen ovenpå æblerne i skålene. Pynt med hasselnøddeflager.

Bagetid ca. 20 minutter ved 180 grader.

Tips
Server æble-nougat desserten med rørt is eller flødeskum.