elverland.dk © 2003

 

 

Flødeboller

2 (salmonellafri) æggehvider
100 gr. sukker
1 tsk. vanilla
ca. 75 gr. mørk chokolade
1 tsk. palmin
evt. lidt kokos til drys
12 stk. kræmmerhuse

Chokolade og palmin (kan evt. udlades) smeltes sammen i vandbad i en lille skål.

Kræmmerhusene pensles indvendigt med den flydende chokolade.

Æggehvider, sukker og vanilla blandes i en rundbundet skål, der kan tåle varme. Skålen anbringes over vandbad og massen piskes, indtil den er blevet hvid, fast og luftig. Beregn ca. 5 min.

Fordel massen i kræmmerhusene ved hjælp af en sprøjtepose med takket tylle. Sæt vaflerne i køleskabet, indtil de er gennemkolde. Dyp de fyldte vafler i smeltet chokolade, og drys dem evt. med kokosmel.

OBS

Hvis vaflerne skal spises med det samme, behøver man ikke pensle dem indvendigt med chokolade, men skal de stå et par dage, bliver de bløde, hvis man springer penslingen over. - Jeg har dog endnu ikke oplevet at de har stået et par dage