elverland.dk © 2003

 

 

Belgiske chokoladetrøfler

1/4 liter piskefløde
500 gr. mørk chokolade, bitter eller letbitter

til overtræk og pynt.
god, mørk overtrækschokolade, kakaopulver, hasselnøddekerner

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.

Bring fløden i kog, kog den i 1 minut og hæld den over chokoladen.

Rør blandingen sammen til en blød masse. Den er nu ca. 50 grader varm og skal afkøles til ca. 25 grader. Du behøver ikke at efterprøve temperaturen med et termometer, ven bare, til chokolademassen begynder at stivne en anelse langs skålens kant. Så piskes den til en tyk creme med el-piskeren og stilles i køleskabet, til den er fast nok til at blive formet til trøfler med to skeer.

Læg dem på bagepapir, og lad dem stivne i køleskabet. Derefter dyppes de kolde trøfler i smeltet chokolade. Den stivner hurtigt, og dernæst trilles trøflerne i kakao.

Eller form den kolde trøffelmasse til kugler, og tril dem i groft hakkede hasselnøddekerner. De smager bedst, hvis de ristes og afskalles først. Læg kernerne på pladen i den 200 grader varme ovn, rist dem i ca. 5 minutter, afkøl dem i et dørslag og gnub kernernes mørke hinder af.