elverland.dk © 2003

 

 

 


 

Cajun krydderi

Krydderiet bruges i retter fra New Orleans hvor man yder at lave den såkaldte cajun-mad.

Krydderiet kan bruges til både fisk, kylling, svine- og oksekød.

8 spsk. sød paprika
5 spsk. fint salt
8 tsk. sennepspulver
8 tsk. løgpulver
8 tsk. hvidløgspulver
8 tsk. stødt cayenne
4 tsk. stødt hvid peber
4 tsk. stødt sort peber
5 tsk. tørret timian
5 tsk. tørre oregano

Bland alle krydderierne grundigt i en skål og fordel det i små poser eller krydderiglas. Husk en etiket med hhv. navn og anvendelse.
Når krydderiet skal bruges, vendes de udskårne råvarer i smeltet smør og derefter i krydderiblandingen. Steges herefter på pande og serveres med kartofler og salat.
Blandingen er også meget velegnet til grillmad.
Opskriften giver en mængde på ca. 250 gram (Kan evt. deles op i 5 gaver á 50 gr.)