elverland.dk © 2003

 

 

 


Bolcher

Der findes sikkert en masse andre opskrifter der er værd at prøve - men disse er i hvert fald gode:

Grundmasse:

1 kop vand
450 gr. alm. sukker
125 gr. druesukker

Koges til 157 grader, ved ikke for stærk varme, kogetid min. 15 min.

Kongen af Danmark (røde danske)
60 dråber Anis olie
20 dråber Rød farve

Althea Bolcher
50 dr. Bergamotte olie
8 dr. Gul farve
5 dr. Rød farve

Appelsin Bolcher
50 dr. Appelsin olie
20 dr. Orange farve
½ spsk. Citronsyre

Salmiak Bolcher
2 spsk Ammoniumchlorid

Favoritlakrids
2 spsk lakrids pulver
1 spsk ammoniumclorid
50 dråber anisolie
15 dråber Eucalyptusolie

Mild lakrids
2 spsk lakridspulver
50 rdåber Anisolie

Pebermynte
40 dråber pebermynteolie
1 1/2 spsk Titandioxid (hvidt)

Chokorange
4 spsk. kakao
30 dråber appelsinolie

Syrlige drops
50 dråber citronolie
20 dråber gul farve
3/4 spsk. citronsyre

Appelsinbolcher
60 dråber Appelsinolie
20 dråber Orange farve
1/2 spsk. Citronsyre

Salmiakbolcher
2 spsk. Ammoniumclorid
1 knivspids sort farve (pasta)

Fæle blå
25 dråber pebermynteolie
35 dråber Anisolie
20 dråber blå farve
1/2 spsk. Ammoniumclorid

 

Kilde: Tim Tausen, tlf. 98 93 63 32