elverland.dk © 2003

 

 


Svensk pølseret (4 personer)

2 dl. finthakkede løg
20 gr. smør
6-8 knæk- eller grillpølser
1/2 tsk. mild paprika
750 gr. kolde kogte kartofler
1 1/2- 2 dl. skummetmælk
1 lille ds. koncentreret tomatpuré
salt og kværnet peber
evt. 1/2 - 1 dl. fløde
1 bdt. klippet purløg.

Skær pølserne i skrå skiver, og kartoflerne i almindelige skiver.

Brun smørret let i en trykbundet gryde, og svits løgene klar heri. 

Kom pølser og paprika i, og svits det med et par minutter.

Dæmp varmen lidt, og kom kartoflerne i. Hæld mælk og tomatpuré over og bland det hele godt. Krydr med slat og peber, g lad retten småsimre i 5 minutter.

Spæd evt. med lidt fløde.

Smag til og drys purløg over lige til sidst.