elverland.dk © 2003

 

 


Kylling Kardinal

En kyllingeret der er nem og kan bruges som gæstemad

Vareforbrug:
2 små kyllinger
smør eller margarine til fadet

Sauce
75 gr. smør eller margarine
75 gr. hvedemel
4 dl. sukke (afkog af ryg og hals)
2 1/2 dl. fløde
salt og peber
saften fra 1 citron
3-4 porrer
500 gr. champignoner (hakkede)
2 bdt. persille

Tilberedningstid: ca, 1 1/4 time heraf ca. 1 time i ovnen.

Ovntemperatur: 225 grader i det første kvarter og 175 grader i de sidste tre kvarter.

De rensede kyllinger parteres i pæne stykker (ryg og hals tages af).

Kyllingestykkerne lægges i et dybt smurt ovnfast fad. Fadet sættes i en varm ovn ca. et kvarter, så kyllingestykkerne bliver gyldne på overfladen.

Saucen bages op med fedtstof, mel suppe og fløde. Den smages til med salt, peber og citronsaft.

Fintsnittede porrer, hakkede champignoner og hakket persille kommes i saucen. Den hældes over kyllingerne, og fadet dækkes med låg eller staniol.

Retten sættes i ovnen og småsnurrer, til kyllingerne er møre ca. 45 min ved 175 grader.

Kan serveres med:

Varme flutes og/eller ris
Hvidvin

.