elverland.dk © 2003

 

 

 


Fyldte markchampignons

8 store markchampignons
2 mellemstore tomater
1 avocado
1/2 dl. friskklippet hvidløgspurløg
3 dl. revet cheddar
Friskkværnet peber
8 taktskårne franskbrødsskiver
1 fed knust hvidløg
50 gr. smeltet smør 

Opvarm ovnen til 180 grader. 
Beklæd to ovnfaste fade (32x28 cm) med staniol.

1. Tør champignonerne af med en fugtig klud for at fjerne eventuelle jordrester. Skær stilkene af. Skær tomater og avocado i tynde skiver. Vend champignoner på hovedet og læg en skive tomat og avocado på hver champignon.

2. Drys champignonerne med ost, purløg og peber og anbring dem i et af de klargjorte fade.

3. Med en rund udstiksform (8 cm) skæres en cirkel ud af hver franskbrødsskive. Rør hvidløg og smør sammen i en lille skål og fordel blandingen på de otte brødskiver, der lægges i det andet fad. Stil fadene i ovnen i 10 minutter, eller til champignonerne er varme og brødene let gyldne. Inden serveringen lægges champignonerne på brødskiverne. Serveres varme.

Forberedelsestid: ca. 20 minutter
Tilberedningstid: 10 minutter
Antal kuverter: 8