elverland.dk © 2003

 

 

 Traditionel Gløgg

Gløgg, som vi kender den i dag, blev "opfundet"  i slutningen af 1800-tallet og kendes i dag i en masse variationer.
Man har mulighed for at sætte sit eget præg på den færdig gløgg med snaps, cognac, portvin eller madeira.

Denne opskrift fra ca. 1870 er ganske god:

4 stk. kanel knækkes i bidder
1 stk. tørret ingefær kommes ved
2 tsk. hel kardemomme - knuses let i en morter
20 nelliker

Denne blanding kommes i et henkogningsglas sammen med ca. 1. dl. ukrydret brændevin (Brøndum) eller vodka.

Skal trække til næste dag og sies igennem en filterpose.

Blandes med:

1 flaske robust tør rødvin
1 dl. sukker
1 tsk. vanillesukker

Lad alt varme igennem ved svag varme og tilsæt smuttede rosiner og snittede mandler.