elverland.dk © 2003

 

 

Gløgg - til 8 voksne

2 flasker kraftig rødvin
125 gr. rosiner
2 dl. rom eller cognac
4 spsk sukker
5 st. hel kardemomme
2 tsk. hel kanel (ialt ca. 20 cm)
10 hele nelliker
1 citron
100 gr. mandler
3-4 dl. portvin

1.
Læg alle rosinerne i blød i rom eller cognac aftenen før.

2.
Kom sukker, kardemommekorn, kanel, nelliker, skallen af den skrællede citron samt en halv flaske rødvin i en gryde, og varm det op til kogepunktet.

3.
Tag gryden fra varmen, og lad vinen trække i mindst en time.

4.
Skold, smut og hak mandlerne i grove stykker, mens vinen trækker.

5.
Sigt grydens indhold over i en anden gryde, og tilsæt resten af rødvinen samt portvin, rosiner og de hakkede mandler.

6.
Varm gløggen op til kogepunktet - men lad den endelig ikke komme i kog, for så fordamper alkoholen.