elverland.dk © 2003

 

 

Chokolade- og kokosis (6 personer)

100 gr, ren mørk blokchokolade
2 æggeblommer
2 dl. piskefløde
2 æggehvider
1 1/4 dl. sukker
1 dl. kokosmel

Til pynt
Mandariner i både el. syltet appelsinskal, et par blade citronmelisse

1.
Smelt chokolade over vandbad og rør æggeblommerne i, én ad gangen.

2.
Pisk fløden til skum og bland et par skefulde i chokolademassen, så konsistensen bliver mere flydende.

3.
Pisk æggehviderne meget stive og tilsæt sukkeret, lidt ad gangen, Fortsæt piskningen, til dejen er blank og sej.

4.
Bland chokoladen i æggehviderne sammen med kokosmelet og resten af flødeskummet.

5.
Hæld blandingen i en form og frys den til is. Rør jævnligt i den første time for at undgå "nåle".

6.
Tag isen ud af fryseren i god tid, inden den skal anvendes. 
Skiv den med en varm ske op i portionsglas og pynt med uskårne, friske frugter eller syltet appelsinskal samt et blad citronmelisse.
Slut eventuelt af med et drys kokos, ristet et par minutter på en tør pande.