elverland.dk © 2003

 

 


Pebernødder

Portionen skulle give 110 stk. - men så er de også MEGET store.

375 gr. smør/margarine røres sammen med 
375 gr. sukker,
herefter tilsættes
3 æg og denne masse røres sammen med

3 knsp. hvid peber
2 tsk. natron
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. stødt ingefær samt
850 gr. mel
(måske lidt ekstra)


Ælt dejen godt (kan sagtens gøres på en maskine!) og rul den ud i fingertykke pølser på et melet bord.

Skær dejen ud i meget små stykker - hvis du orker, så tril dem til kugler, men smagen er OK selv hvis de ikke er perfekte runde.

De bages ved 200 grader i 10-12 minutter.

Rygterne siger at de sagtens kan holde sig 1 måneds tid - men så skal de ogå gemmes godt væk ;-)

(Jeg har regnet ud at hvis man holder sig til 110 "nødder" vil de i snit veje 14,5 gr - og det er nok for meget for de fleste)