elverland.dk © 2003

 

 


Kuvertbrød

30 gr. gær, 
2 dl. vand, 
1 æg, 
100 gr. flødeost, evt. med hvidløg og urter, 
1 tsk. salt, 
2 spsk. vindruekerneolie, 
400-450 gr. hvedemel, 
æg til pensling, 
hakkede valnøddekerner til pynt.

Rør gæren glat med lunt vand, rør æg og flødeost i og tilsæt salt, olie og mel. 

Ælt dejen godt igennem, form den til en kugle og lad den hæve et lunt sted i godt 1 time, dækket af et fugtigt viskestykke.

Ælt derefter dejen igennem og form den til boller – mad- eller kuvertbrødsstrørrelse. 

Dæk bollerne med et viskestykke og lad dem efterhæve i ½-3/4 time. 

Pensl drys med æg, drys med nøddekerner og bag bollerne i den 200 grader varme ovn i 20-30 minutter.

Bollerne er fryseregnede.