elverland.dk © 2003

 

Gærbrød

Bagværk Antal Mel Smør Gær Mælk Salt Sukker Æg Bagetid
Franskbrød 1 500 gr. 25 gr 25 gr. 2 1/2 dl. - 3 dl. 1 tsk.  1 tsk. 0 3 kvarter ved ca. 200 gr.
Rundstykker 12 250 gr. 25 gr 12 gr. 1 dl 1/2 tsk. 1 1/2 tsk. 1 12 minutter ved ca. 200 gr.
Flutes 2 250 gr 12 gr. 12 gr. 1 dl 1/2 tsk 1/2 tsk.  1 12 minutter ved ca. 200 gr.
Horn 12 250 gr 50 gr. 12. gr. 1 dl 1/2 tsk 1 1/2 tsk. 1 10 minutter ved ca. 220 gr.
Gifler 12 250 gr 50 gr. 12. gr. 1 dl 1/2 tsk 1 1/2 tsk. 1 10 minutter ved ca. 220 gr.

Tilberedning:

1. stil ingredienserne frem så de får stuetemperatur.
2. lun mælken til den er håndvarm og opløs gæren heri.
3. ælt dejen sammen og lad den hæve til dobbeltstørrelse.
4. form herefter dejen til een eller to kugler alt efter de bagværk du ønsker at lave.

Kilde: Dansk Mel-Central, Odense