elverland.dk © 2003

Julekalender

Tag en dag ad gangen,
ingen er perfekt (næsten)

 

5. november

Der er længe til jul, ikke mindst når familiens yngste begynder at tælle ned på kalenderen.
Prøv at tage et gammelt dukkehus frem sidst i november måned, og få så de yngste til at julepynte og indrette det lidt efter lidt hver dag til det står færdig den 24. december.
Som pynt kan der bruges en masse kasserede materialer fra dagligdagen: metalforme fra fyrfadslys (bruges bl.a. til gryder), tændstikæsker til kommoder, tandpastalåg som urtepotter, ja alt, hvad man normalt kasserer i det daglige får ekstra opmærksomhed i de kommende uger, plisserede papirforme kan bruges som dug på et bord, udklip fra kataloger kan blive til vægbilleder, bølgepap til reoler/bogskabe m.m.

I de fleste hjem med børn er en julekalender en fast tradition. Kalenderlyset eller papkalenderen er ofte suppleret med gavekalenderen - en lille gave til hver dag indtil jul. Her er de 24 småpakker hængt op på en lakeret buksebøjler. Man kan også lave en nissekone med forklæde med stor lomme, hvori der hver dag lægges en lille ting. Eller en nissefar med sæk.

Til de lidt større børn kan de 24 småpakker som regel uden problemer afløses af 4 lidt større pakker, der f.eks. gives her søndag i advent.

Også mange voksne bruger at lave julekalender til hinanden. Voksenkalenderen kan bestå af “glemte” ting fra husets skuffer og gemmer - eller af ting fra huset gemmer som friskes op og sættes i stand.

Er der 2 eller flere børn kan man give dem til opgave, at også de skal være med til at købe ting til kalenderen (de voksne betaler?). Aftal et max. beløb pr. pakke og pakken skal kunne være til både lillesøster/mor/far/ storebror eller lign.
Ved 3 personer hver i familien købe 8 gaver
ved 4 personer skal hver især købe 6 stk. osv.

De ældre kan der være tale om praktiske dagligdags ting, og de unge mennesker kan nok glæde sig over et gavekort til en biograftur, servietter, lys, krydderier mmmm.

Her kan du finde forslag til at komme i julesokken.