elverland.dk © 2003

Julekalender

Tag en dag ad gangen,
ingen er perfekt (næsten)

 

3. november

Hvad med selv at lave gløggekstrakt til julens gløgg-sammenkomster?

Gløgg-krydderiblanding
Ingredienser
2 stænger hel kanel, 
25 hele nelliker
1 stk. hel ingefær, 
1 tsk kardemomme
1 spsk hakket pomeransskal
½ flaske Hansen rom eller Captain Morgan rom (bedst)

Krydderierne, som skal trække med ½ flaske rom i et tætsluttende glas i 2-3 uger, giver en dejlig ekstrakt. Ekstrakten filtreres gennem et kaffefilter og rækker til gløgg af 3-4 flasker rødvin, der som sædvanlig tilsættes rosiner, mandler og evt. sukker efter smag.

Det er også en fin gaveide at komme krydderiblandingen i en lille pose af gaze og binde den om halsen på en flaske rom. – og gløgg smager jo også dejlige en kold aften, selv om det ikke er jul.

Begynd at "spise" fryseren tom, i forbindelse med julen bliver den oftest proppet til langt over hvad der er hensigtsmæssigt. 

Lad være med at købe noget til fryseren de næse par uger, men brug i stedet løs af de ting der ligger heri, måske er nogle pakken nederst i bunden blevet for gamle? Og mon ikke de fleste af os kender til det at have købt noget som alligevel ikke var sagen at spise, men som bare bliver liggende? Smid pakken(erne) ud eller spis dem nu.