elverland.dk © 2003

Julekalender

Tag en dag ad gangen,
ingen er perfekt (næsten)

 

10. december

Ikke meget at komme efter, men hvorfor ikke prøve en ny opskrift? Denne er en mellemting mellem småkage og konfekt.

Kanelfingre

200 gr. valnødder, 
200 gr. sukker, 
1 ½ tsk. stødt kanel, 
2 knsp stødt nellike, 
1 lille æg 
evt. 100 gr. overtrækschokolade.

 

Mal valnødderne fint og bland dem med sukker, kanel og nellike. Rør lidt sammenpisket æg lidt ad gang i og ælt massen sammen som en dej. Udrul den på et stykke flormelsdrysset bagepapir (med klar folie henover) til en ca. 1 cm. Tyk rektangulær plade. Skær den i fingerlange og fingertykke strimler og flyt dem med paletkniven over på bagepapir på pladen. Bag ”fingrene” i en 150 grader varm ovn i 10-12 minutter – til de er tørre (og lyse). Lad dem afkøle let på pladen og tag dem forsigtigt af med en paletkniv. Lad kagerne blive kolde på en bagerist. Dyp ”Fingrene” evt. halvt i smeltet chokolade og opbevar konfekten i en tæt dåse, når overtrækket er stivnet.