elverland © 2003

 

Genveje i dagligdagen

• Headlines »
Her er nogle af de mange lister, tips, ideer etc.etc. jeg har brugt og bruger i årevis, nogle bliver taget op uden markante ændringer, andre glider ud - og nye kommer ind.

 

Uge 52

 •  Sidste uge

  Brug denne uge i året på at puste ud og kig på hvad der egentlig manglede at blive gjort. Du har sikkert en del punkter som du bare ikke nåede i efterårets løb. F.eks.

  Nyt tapet i entreen?

  Nye gardiner i stuen?

  Større haveprojekter?

  Slibe køkkenlågerne af?

  Lakere gulvet i køkkenet?

  Lav en prioriteret liste over forårets/sommerens gøremål og glæd dig over at det ikke er nu de skal gøres, men at du til gengæld har styr på de ting der skal laves.

  Nu hvor du er i gang med at kigge på boligen - hvad så med at holde familieråd og uddeleger arbejdsopgaverne til hele familien. Fortæl dem at de ikke skal hjælpe dig (hvilket betyder at det egentlig er DIT ansvar at opgaverne løses) - men derimod HELE familien der skal deltage for at ingen kører sur i de daglige - og nødvendige - arbejdsopgaver.

  Forstår de ikke beskeden: "Ryd op" så vær præcis: "Gulvet skal tømmes for tøj/legetøj/blade dvs. ALT, således at støvsugeren uhindret kan komme rundt alle vegne. 
  Ingen fjernsyn, ingen PC-spil, ingen vennebesøg før opgaverne er gjort - og beslutningen står ikke til debat!

  Rigtig glædelig Jul samt et godt og velplanlagt Nytår.