elverland © 2003

 

Genveje i dagligdagen

• Headlines »
Her er nogle af de mange lister, tips, ideer etc.etc. jeg har brugt og bruger i årevis, nogle bliver taget op uden markante ændringer, andre glider ud - og nye kommer ind.

 

Uge 43

  • Køkken og bryggers

    • Tøm dem skab for skab - skuffe for skuffe.
    • Sorter og fjern de ting du ikke bruger, måske er der nogen i familien, eller andre der vil have glæde af overskuddet?
    • Ofte får man samlet bøtter og skåle som man efter kort tid alligevel ikke bruger, og derfor efterfølgende kun fylder op i skuffer og skabe.
    • Tør skabene af og læg evt. efterfølgende (avis)papir ovenpå disse således at den primære rengøring her vil bestå i udskiftning af de (fedtede) papirer.
    • Smid madvarer i konservesdåser ud der er blevet for gamle.
    • Gryder/kasseroller/pander der er slidte og måske ujævne i bunden bør udskiftes.
    • Har du for mange af den samme slags skåle, bokse, køkkentøj mv. så smid dem ud, hvis de alligevel ikke bliver brugt.
    • Kontroller åbne poser for smådyr, findes især i mel.
    • Har du medicin i et af køkkenskabene? Kontroller medicinen for udløbsdato. Medicin skal indleveres på apotekerne til destruktion.
    • Vask skabene godt af inden du sætter tingene tilbage på plads.
    • Rengør ovn og andre køkkenmaskiner.
    • Gør vasken godt ren - evt. med skuremiddel hvis der er behov herfor, det er god daglig rutine.
    • Vask væggene af og puds vinduerne, tag ved samme lejlighed gardinerne ned og vask/rens dem – de er ofte mere snavsede end man regner med - især i et køkken.
    • Har du kogebøger i køkkenet? Hvor mange af dem bruger du? Sæt dig som mål at gennemgå dem lidt efter lidt og smid dem ud som du med overvejende sikkerhed ved at du ikke kommer til at bruge. Dette betyder at der bliver mere plads til ”gengangerne”.

    Vask gulvet – og nyd et godt stykke arbejde.