elverland.dk © 2003

 

Julehygge

Det kan se for selv den bedste: at man pludselig kommer i tvivl om hvorfor man holder jul med for mange kalorier, et uhæmmet pengeforbrug og derfor måske overvejer at rive december ud af kalenderen. 
Bare rolig, det kan ske for den bedste - men hvis du ikke er den der finder den rette julestemning i een af vore smukke kirker så kan jeg anbefale følgende som jule-førstehjælp:

Filmen: "Et juleeventyr" Charles Dickens - gammelkendt og klassisk film med en dejlig slutning.

Filmen "Det er herligt at leve" en sort/hvid film med James Stewart om manden der netop op til jul i en krise kun har det ønske at han aldrig var blevet født.
Historien er tankevækkende idet James Stewart får lov til at opleve hvordan det vil gå hans familie/venner/bekendte såfremt han ikke var blevet født.
Pointen er at han - og vi alle - selv om vi ikke tror det i det daglige, betyder så meget for mange andre således at DERES liv ville blive mere fattigt og måske ville de ikke være i live heller.

Filmen "The Preacher's Wife" med Whitney Houston som præstens kone (som den kvinde da kan synge!) der oplever at familien får hjælp fra en ualmindelig dejlig engel: Denzil Washington og kun præstens søn kan se den rette sammenhæng. Dejlig, dejlig film.

Filmen "Miraklet på 54. gade". 
Om julemanden der bliver engageret til at spille...... Julemanden. Smil og bliv glad. 

HVORNÅR KOMMER JULEMANDEN?
Vidste du at det amerikanske luftforsvar NORAD har en speciel hjemmeside hvorpå man kan se hvor julemanden befinder sig?
Fakta er, at eftersom julemanden først indfinder sig om natten når børnene sover, er det vigtigt at vide hvor langt han er nået. 
Frustrerede forældre ringede derfor ustandseligt til NORAD for at få dem til at fortælle børnene at NU var Santa på vej. De mange opkald medførte at man oprette siden som er service til alle forældre (og deres børn).
På denne side kan man se hvor langt han er: NORAD natten mellem d. 24 og 25. december kan man på "nettet" følge hans færd over jorden og se hvornår det er godnattid for de barnlige sjæle hvis der skal ligge gaver under træet næste morgen.